Boggie
Boggie énekesnő
3 éves korom óta tudom, hogy énekesnő szeretnék lenni. Azóta mindennap azért küzdök, hogy embereknek énekelhessek, színpadon állhassak. Nekem nagyon fontos, hogy miről akarok énekelni, miért akarok énekelni, mi a célom azzal, hogy énekelek, mit akarok okozni az embereknek.
Már egész fiatalon megfogalmaztam magamnak, hogy mi a célom ezzel. Nagyon szeretem az embereket és nagyon szeretem őket boldoggá tenni. Ha nem ezzel foglalkoznék, akkor biztos, hogy egy karitatív szervezetnél dolgoznék, vagy gyerekekkel foglalkoznék, vagy valami
olyannal, ami társadalomjobbító. Ha másoknak tudok segíteni, másokat boldoggá tudok tenni, az engem is boldoggá tesz, mert ilyenkor azt érzem, hogy hasznos vagyok, volt értelme fölkelnem.
Rendkívül boldoggá tesz az is, ha ezt az erőt nem csak a körülöttem élőkre, családomra, barátaimra vonatkozóan tudom kifejteni, hanem ki tudom
terjeszteni a közönségre. Ilyenkor azt érzem, hogy tényleg azt csinálom, amiért ezen a földön vagyok, és amiért
megteremtett a Jóisten. A feladatomat csinálom. És ez gyönyörű.
Trokán Nóra
Trokán Nóraszínművésznő, énekesnő
Inspirálni és inspirálódni. Legyen szó színházról, éneklésről, fotózásról vagy éppen bútor restauralasról, mindegyik ihletből indult. Fontos hogy nőként és művészként tudjam inspirálni azokat akik útkeresésben vannak.
Fotósként jelenleg az a téma foglalkoztat leginkább, hogy belelátva megmutassam mindazokat -az emberek által felnagyított,- „vörösszőnyeggel beborított” eseményeket, úgy ahogy én látom. Sokkal inkább foglalkoztat az emberi magány, amit ilyen helyeken valóban tapasztal az ember.
A fényképek által szembesülhetünk azzal, hogy sokszor a világ, egészen más arcát mutatja kifelé- a nézők számára- mint amilyen valójában.
Cserpes Laura
Cserpes Lauraénekesnő
Énekesnőként kiemelten fontos számomra, hogy akár a dalaimban, akár társadalmi szerepvállalásaimban olyan ügyekkel, témákkal, érzésekkel, helyzetekkel foglalkozzak, melyek túlmutatnak a saját történeteimen, melyek sokunkat foglalkoztatják, így vagy úgy mind megéljük őket. Nem ez az első együttműködésem a kampány szervezőivel, korábban, amikor a Sztereotípia című dalom megjelent a közönség előtt együtt gondoltuk végig, jártuk körbe a témát, annak minden aspektusát, egy sikeres témanapon. Ehhez hasonló közös gondolkozásra, mély és hatékony véleménycserére számítok az Inspire Women kampány keretein belül is, így büszkén vállaltam a nagyköveti feladatokat
Szörnyi Kriszta
Szörnyi KrisztaHVG Extra kiadványok főszerkesztője, TEDxYouth@Budapest kurátora
Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként 1996 óta ténykedek a tartalomiparban, folyamatosan új formákat, megközelítéseket keresve a minőségi tartalmak kialakításához és célba juttatásához. 2004-től az újságírás mellett főállásban a könyvszakmában dolgoztam felelős szerkesztőként és kommunikációs stratégaként, míg végül a HVG Könyvek mellett visszatértem a magazinokhoz: a HVG Extra tematikus lapcsalád főszerkesztőjeként keresem a médium megújulásának útjait. A kezdetek óta részt veszek a TED konferenciák hazai meghonosításában, a fiatalokról nem csak fiataloknak szóló TEDxYouth@Budapest és a TEDxBudapest tartalomért és kommunikációért felelős főszervezőjeként.

Foto by Kontos János

Polgár Judit
Polgár Juditolimpiai bajnok
“Elkötelezetten hiszek a férfi és a női egyenrangúságban, meggyőződésem, hogy életutamon keresztül fiatal lányok vehetnek példát kitartásról és a sikerért való megdolgozásról, és arról, hogy sohase adják fel álmaikat.”

http://www.polgarjudit.hu

Kraszkó Zita
Kraszkó Zitaműsorvezető, színésznő, improvizációs tréner
Amikor még színész szerettem volna lenni, megkerestem Dékány Endre énekmestert, tanítson hangképzésre. Színész szeretne lenni? – kérdezte. Igen – válaszoltam. Akkor nem tudok segíteni, mert maga csak színésznő lehet, hiszen nő – mondta. Kicsit fel is háborodtam, hogy ezt nem szeretném így használni, mert a színésznő úgy hangzik, mintha a cipőjéből innák a pezsgőt, míg én játszani szeretnék. A máig tartó közös munka során megértettem, hogy nőnek lenni az előadóművészetben nem gender kategória, hanem adottság, eszköztár, lehetőségek tárháza, időnként fegyver, báj, humor, szépség, érzékenység, intellektus, gondolat, csillàmpor. A skála pedig széles, rajta van a lány, a nő, az anya, a naiva, a díva és még annyi más. MűsorvezetőNőként a főszerep az interjúalanyé, a vendégé, akit a jó kérdés megnyit, inspirál. És attól, hogy nem félek őszintének lenni és női eszköztárral kommunikálni, még nem isszák a cipőmből a pezsgőt.
Sebestyén Márta
Sebestyén Mártanépdalénekesnő
http://www.martasebestyen.com
Baráth Katalin
Baráth Kataliníró
Már eleget alkalmazkodtál.
Tompos Kátya
Tompos Kátyaszínművésznő, énekesnő
Szijj András
Szijj András Be Positive Way alapító
Egy készülő nagyjátékfilm, a Paraziták a Paradicsomban kommunikációs kampányaként, mint Be Positive Kampány vette kezdetét ez a hihetetlen csoda, melyből aztán kinőtt a Be Positive Way kezdeményezés, ami azt tűzte ki végső céljául, hogy 10 éven belül Magyarország a jelenlegi messze legdepresszívebb uniós ország, bekerüljön a legboldogabb háromba. A legtöbben egy mosoly kíséretében kérdezik tőlem, hogy lehet-e ez egy reális cél. Minden mosolyra mosollyal válaszolom, hogy igen, lehet. Miért is ne? Nem gondolom, hogy túl sok időt kellene a mérlegeléssel tölteni, inkább annak vagyok a híve, hogy kezdjük el. Most azonnal!

Végtelenül megtisztelő a számomra, hogy nagykövete lehetek ennek a kezdeményezésnek. Számomra ez egy lehetőség arra, hogy még több emberhez juttassam el azt a fajta gondolkodásmódot, mely a kitűzött célomhoz vezet. Ennek pedig egyik legfontosabb láncszeme a nő. Hiszen a bennünk lévő „programok”, melyek meghatározzák az egész élethez való hozzáállásunkat, a magunkhoz és a környezetünkhöz fűződő viszonyunkat, a gyermekkorunkból hozzuk. A gyermekkor kulcsa pedig az édesanya.

Hiszem, hogy kitartó, határozott, kemény munkával, közösen fel tudunk nevelni egy olyan generációt, akiknek már teljesen természetes tud lenni az a szemlélet, mely szerint az élet van értünk és nem fordítva.

Be+

Feller Adrienne
Feller AdrienneAlapító tulajdonos és termékkreátor - Adrienne Feller és Panarom Aromaterapeuta nemzetközi tutor, Szépségterapeuta mester
A pályám kezdetén még azt gondoltam, hogy a szakmám kissé felületes és valahol
haszontalan feladat, mert csak a külcsínyt erősíti. Ma már pontosan tudom, hogy ennek pont az ellenkezője igaz.

A harmónia szép. Sőt egy idő után már csak a harmónia szépsége tud a külsőn átragyogni. És ezen keresztül értettem meg, hogy milyen mély aspektusai vannak a munkámnak, hogy milyen lehetőségek vannak benne és hogy alapvetően egy bizonyos ponton túl már művészet. Itt érteni kell a lelket. Nem a szememmel, de a kezemmel. Érezni, felfogni minden sóhajt, rezdülést. Bátornak lenni és az érintés nyelvén beszélni. Teret adni. Hagyni felismerni. Átemelni.

Illatok, puha jelenlét, erős tartás, biztonság, bizonyosság, elfogadás.

Szeretem a koromat, mert sok mindenre lehetőséget ad, például arra, hogy bátran kimondjam, bátran üzenjem a nőknek, hogy bár sok mindenben sokszor kell kompromisszumot kötnünk, de abban soha, hogy az álmaink után menjünk, hogy a csend bölcsőjében meghalljuk a lelkünk üzenetét és elinduljunk azután, amiért megszülettünk. Ahhoz, hogy a hang tiszta legyen, naponta kell időt szánni magunkra. Csend ölelésében töltött időt. A női szépség, amiből az élet is fakad, lenyűgöző. Nincs kora. A kedvesség és megértés, amivel magunkat megajándékozzuk, a világ kincsévé válhat, hiszen pont ezt a kedvességet és megértést tudjuk aztán mások felé is fordítani.

Kulcsai vagyunk a világ élhetőbbé válásának. A békét, a szépséget magunkban kell először megteremtenünk. Nem hiszek a külső harcban, de hiszek az önmagam legyőzésében, a belső rend megteremtésében, az örömben, amit mintaként aztán kiviszek a világba. A te és az én rendem, örömöm, lelkesedésem egyszer csak összeér. Így születik meg az a világ, amiben élni szeretnénk. Számomra ez a női minőség legfőbb kincse, alapja. Elfogadni magam, éltetni, szeretni magam által másokat. Erőt meríteni az elfogadásból és ezt megosztani a világgal.

Müller Tamás
Müller TamásWomen Startup Competition alapítója, startupper geek és mentor
Most az egyik alapítója vagyok a Women Startup Competition Európai verseny sorozatnak, ami már 5. szezonját kezdte és a WSC inkubátornak ami női ( vagy 50%-ban hölgyekből álló) startupokat támogató Európa szinten. Alapvetően a helyi női vállalkozóknak szerettünk volna segíteni a rendezvényeinkkel, de hamar túlléptük a határokat, így most már EU 7 nagyvárosában rendezett elődöntők után a legutóbbi döntő felkészítő- és verseny eseményünket a Tower Bridge mellett Londonban tartottuk.
A magyar startup közösségben segítettem, mentorkodtam és rendezvényeket ( Startup Underground, Életpálya alapítvány, Kairos Student Venture Competition, stb. ) . Több mint 30 eseményt szerveztünk a Hackathon-in-a-Box keretén belül benne több speciális nagyvállalatit mint Novathon Fintech az Intesa SanPaulo és Hack Your Company versenyt a Nestlé megbízásából.
Alapító tag voltam BudapestBoost startup közösségben és a Budapest Launchpad Egyesületben, ahol számos worshop és rapid mentoring esemény mellett már 3. alkalommal tartottuk meg a Sziget Fesztiválon EU Startup Rendez-vous eseményt.
Dolgoztam a piacvezető digitális ügynökségeknél és kiadók online divizióiban ( Kirowksi Isobar, Carnation, Ringier Kiadó). Volt sikeres exitem (ingyenfotozas.hu), bebukott vállalkozásom, szerelemből épített amatőr foci közösségem ( grundfoci.hu) és segítettem eladni több 100 fős magyar céget az egyik legnagyobb amerikai reklámügynökségi hálózatba. Vásároltam és eladtam külföldi statupokat és cégeteket, segítettem újraéleszteni és megmenteni egy párat a Startups Exitstartupommal.
Egyéként meg minden apró újdonság érdekel ami segíthet megváltoztatni, jobbá és egyszerűbbé tenni a világot ( ezért van elektromos kerékpárom, Honey flowméhkaptáram, Everlast mosható jegyzetfüzetem és ZEI oktaéderes időmenedzsment eszközöm 🙂 )
Kálnási Anikó
Kálnási Anikóművészeti menedzser
Boldogan és várakozással telve fogadtam el a felkérést, hogy ennek a kampánynak a nagykövete legyek.
Ha körbenézek a világban, azt látom, hogy óriási a zűrzavar, nők milliói keresik a helyüket, próbálják megfogalmazni, újra értelmezni a női szerepet.
Csak nehezen élhetőek számunkra a régi keretek, járhatóak a hagyományos utak. Ki kell alakítanunk a saját játékszabályainkat, belső rendszerünket, hogy meg tudjunk felelni a XXI. század tempójának, de még inkább saját belső elvárásainknak. Talán rajtunk múlik az is, hogy mennyire harmonikus világot, működőképes keretrendszert hagyunk majd hátra gyerekeinkre. Minta teremtő generáció vagyunk, annak minden terhével, és szépségével. Hiszek a hagyományos női szerepek értékében,hiszek abban, hogy nő, csak a női atributumait szem előtt tartva tud igazán teljes és sikeres életet élni. Fontosnak tartom az ehhez hasonló platformokat, ahol egymást segítve, utat mutatva tudunk közelebb jutni a megoldáshoz.
Barta Nikolett
Barta NikolettY és Z generációs szakértő, pályaválasztási coach, TEDxYouth előadó
Közgazdászként végeztem a Budapesti Corvinus Egyetemen, ma elsősorban alternatív oktatással, gyerekek és fiatalok fejlesztésével töltöm a mindennapjaimat. Az “Így dolgozunk mi” kezdeményezés megálmodója és létrehozójaként tréningek, táborok szervezésével, pályaválasztási coachinggal segítem elsősorban az Y és Z generációs fiatalokat, oktatásmódszertani fejlesztőként pedig civil szervezeteknek és vállalatoknak segítek alternatív oktatási programok, képzések kidolgozásában.

Évek óta foglalkozom fiatal nők karriermenedzsmentjével, 2010-től az Effemine diákszervezetben, majd 2014-től alapítóként a Business Women’s Network (BWN) egyesületben. Őszintén hiszem, hogy a nőknek szükségük van egy olyan közösségre, ahol szakmai, üzleti jellegű kérdésektől kezdve magánéleti kihívásokon át lehetőségük nyílik őszintén megosztani a tapasztalataikat, dilemmáikat, gondolataikat. Egy olyan közösségre, amelynek tagjai büszkék egymás sikereire, támogatják és inspirálják egymást. Ezt építjük mi is a BWN-ben, és ezért tudok azonosulni nagykövetként az Inspire Women kampányával.

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lolaújságíró
Kislány koromban két kedvenc játékom volt: a rajzolás, és az, amikor édesanyámmal papírból kivágott betűkkel játszottunk. Egyikből az lett, hogy elmentem képzőművészetet tanulni, a másikból meg az, hogy négyévesen már olvastam. Ha most visszagondolok, azt látom, a könyvekben egyetlen hősnő sem unaloműző lakberendezéssel töltötte a drága idejét, még a klasszikus regényekben is csináltak valamit a bálozások közepette. Persze ez akkor még nem állt így össze, Scarlett O’Harára nem a megátalkodott ereje és szabadsága, hanem a dús haja, a hódolói meg az abroncsos szoknyái miatt akartam hasonlítani 🙂 Azóta eltelt egy kis idő, a rajzolás valamelyes visszaszorult, a betűk egyre jobban átvették az uralmat, az olvasás termelte a sok kérdést, mígnem írásig nőtt, versekből, kóbor naplókból blog lett, blogból újságírás. A kérdések még mindig megvannak, köszönik szépen, és elsősorban mindig az emberről szólnak, csak az után – a személyes érintettség okán, ugye – a nőről. Vannak az általánosabbak, hogy hogyan, mitől nő a nő, ha nem a szépségipar sallangjaitól, vagy hogy lehet, lehet-e ezt a nőséget “jól”, azaz hitelesen, egészségesen, okosan csinálni? De vannak egészen konkrétak is, hogy például miért más a média, ha nőknek szól, egészen pontosan miért butább? Miért az ostobácska filmeket nevezzük csajos mozinak, a testrészek öntudatlan dobálását csajos sportnak? De nem kell messzire menni, itt van ez a kampány is. Ha azt hallom, ami a kampány szlogenje, hogy “Inspiráld a nőt”, elsőre színes, tökéletesre szerkesztett étel- és lakásdekor-fotókkal telerakott Pinterest-gyűjtemények jutnak eszembe, és meggyőződésem, hogy több is van, lehet ebben, és ha jól sejtem, a kampány szervezői is épp ezért dolgoznak – ezért vállaltam büszkén és boldogan a részvételt.
Erdélyi Nikolett
Erdélyi Nikolett
Erdélyi Nikolett vagyok, tréner és az Inspire Women kampány nagykövete.
29 évesen egy súlyos baleset után kezdtem el keresni, hogy ki vagyok én és mi a küldetésem.
A felépülésem egy hosszú, évekig tartó kemény fizikai-, és mentális munka volt.
Ezt követően kezdtem el workshopokat tartani, ahol történetemmel-, személyes tapasztalataimmal szeretném inspirálni a nőket arra, hogyan találják meg az utat saját magukhoz.
Illéssy Kata és Lenke
Illéssy Kata és Lenkeille-olla magyar designer divatmárka menedzsere és tervezője
Egy ruhadarab megálmodása és létrehozása egy csodálatos alkotás. A nőre adni a leginkább hozzá passzoló ruhadarabot, az is egy csodálatos alkotás. Amit a különböző nők csinálnak, az is mind-mind csodálatos alkotások. Ezen különböző és csodás nők, akik valamiben mégis hasonlóak, összekötése még inkább csodás alkotás.

Az ILLE-OLLÁVAL támogatjuk a tudatosságra törekvő NŐKet, akik hatással vannak a környezetükre, ÉRTÉKET képviselnek és teremtenek, és szeretjük őket ÖSSZEKÖTNI. És szeretünk mi is hasonló irányú kezdeményezéshez, alkotáshoz – mint az INSPIRE WOMAN – csatlakozni, közösen közöset alkotni.

Gradvolt Endre
Gradvolt Endrekreatív kisfilmes
A feleségemmel az élet játék. Néha azt játsszuk, hogy házaspár vagyunk. Néha azt, hogy ő rendezvényszervező, én pedig fotós. Vagy én a cégalapító, ő az ügyvezető. Vagy ő az énekes, én meg a gitáros. Minden, ami hozzánk kötődik, mellérendelő viszonyra épül, és csak egyetlen szabály van benne: mindig komolyan figyelünk a másikra. Van egy öt éve futó ismeretterjesztő rendezvényünk, a Vírus Est, és van egy hét éve futó kisfilmes vállalkozásunk, az Endizájn. Mindkettő szerelemgyerek, és mindkettő legfőbb küldetése az alternatív információátadás. Azért lettem az Inspire Woman nagykövete, mert pont olyan energiákat és felhajtóerőket látok a kampányban, mint amik minket működtetnek férfiként és nőként, férjként és feleségként, vagy leginkább: alkotóként.

Buzogány Anna
Buzogány AnnaKultúramenedzser, művészetfilozófus
Hiszem, hogy mindenkiből van mit megmutatni, hogy mindenkinek van mit szólnia, ami hallgatásra érdemes, és hogy minden fontos témát el lehet juttatni a közönségéhez a megfelelő eszközökkel. Saját projektjeinkben ezen dolgozunk a férjemmel és ezért csatlakozom örömmel az Inspire Women kampányhoz is.

www.virusklub.hu
www.endizajn.hu

Kis Adri
Kis Adriszerkesztő-újságíró, a Kereketoldok blog szerzője
Mutassuk meg együtt a jövő generációjának, hogy a megfelelő kommunikációval, odafigyeléssel, érzékenységgel mennyivel többet hozhat ki mindenki a saját lehetőségeiből, mennyivel többet adhat azzal a világnak, ha egyedi és megismételhetetlen személyiségét bátran megmutatja – legyen szó akár ép emberről, akár fogyatékossággal élőről.
Várhelyi Kata
Várhelyi KataBVSC női kardvívója
6 éves koromban kezdtem el vívni, 15 évesen már részt vehettem az első Európa Bajnokságomon a piros-fehér-zöld színeket képviselve. A magyar válogatott tagjaként a világ minden táján vettem részt versenyeken Szöultól Dakarig, majd két évet töltöttem New Yorkban, ahol a riói Olimpiára készültem. Az Olimpiára ugyan nem sikerült kijutnom, de ugyanazon a nyáron a Fontanus Akadémia felnőttképzésének keretein belül megismerkedtem egy másik szemszöggel – egy olyannal, ami megmutatta, mi mindenről szólhat még a sport, amit eddig nem láttam…
Szeretném a kampány során képviselni azt, hogy mi nők is képesek vagyunk mindent beleadva küzdeni, kihozni magunkból a maximumot egy sportban, miközben játékosak vagyunk és élvezzük a mozgást. Mindezt pedig tehetjük együtt, egymásért – nem csak a páston vagy egyéb sportokban, de talán az élet többi területén is.
Hajdu Éva
Hajdu ÉvaFontanus oktató
Nagykövetként azt láttam meg a kampányban, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy nők őszintén és kötetlenül megosszák egymással, mindazt a tapasztalatot, amit az életük során megéltek, megértettek és értéknek látnak. A tapasztalatok átadása és megismerése által pedig nem csupán a másikról tudhatunk meg új dolgokat, hanem önmagunkról, a világról. A Fontanus Központ maga is az ismeretterjesztésért és a fejlődésért jött létre, így örömmel álltunk a kezdeményezés mellé.
A kampány minden nőt megihlet a felfedezésére, önmaguk és egymás értékeinek megismerésére.
Gyuris Zsolt
Gyuris Zsoltsportoló, edző
Minden emberi test rejt magában egy természetes alkatot, egy természetes formát. Ez a természetes forma mindenkinél más és más, épp úgy ahogy természetben sem találunk két egyforma fát vagy épp virágot. Attól, hogy valaki fizikailag felnőtt az nem egyenlő azzal, hogy az adott egyénnek a teste is elérte a természetes állapotát; a természetes emberi test kialakuláshoz ugyanis a test tudatos edzésén keresztül vezet az út. Ez a természetes út azonban mindenki számára adott!
Nagyon sok nő meg akar felelni egy női ideál képnek, hogy szép legyen. Eközben azonban elfelejtik, hogy minden ami természetes az szép is, így a természetes (női)test mindenkinél más és más formában mutatja meg szépségét!
dr Dudás Ágnes
dr Dudás Ágnesszerzői- és szoftverjogi szakértő,író
Gyerekkorom óta írok meséket, van egy kiadott és egy kiadóra váró mesekönyvem, egy portál, ahol az újabb történetek gyűlnek: www.holvolt.hu.

Általános iskolában úgy képzeltem, hogy majd (b)író leszek… de ez csak részben valósult meg, jelenleg szerzői- és szoftverjogi szakértőként dolgozom, ami mellett közel tíz éve egyedi metodika alapján, pszichodráma alapokra épülő mesecsoportokat tartok.

Hiszem azt, hogy az egész életünk egy “hol volt” történet.
Mindenki a maga meséjét meséli, csak sokan még nem jutottak el addig a fejezetig, hogy erre rádöbbenjenek.

Márkusfalvi-Tóth Fruzsina
Márkusfalvi-Tóth Fruzsina American Tribal Style® tánctanár, Tawoos Tribal vezetője
Hiszek abban, hogy a nők egymást segítve fantasztikus eredményeket érhetnek el, ha az irigykedést, féltékenykedést, a versengést és a hamis egójukat félreteszik. Amikor egy nőnek az önmagába vetett hitét sikerül egy kicsit felébreszteni vagy megerősíteni akkor rájön, hogy a közös alkotás és összefogás öröme mindent elsöprő, pozitív energiákat szabadít fel mindannyiukban. És ezt az energiát viszi tovább a mindennapjaiba.
A tánccal, az előadásokkal, amelyeket szervezek és a témaválasztásokkal már elindultam egy úton, amelynek legfontosabb céljai, hogy megerősítse nőtársaimban az önmagukba és a többi nőbe vetett hitét, továbbá hogy megtanuljuk egymástól milyen nagyszerű dolgokra vagyunk képesek végül pedig az, hogy egy olyan közösséget építsünk fel, amelyben mindenki biztonságban van. Ezt az elvetett, kicsiny magot előítéletek nélkül táplálja a női erő, egymás elfogadása és a tánc közös szeretete.
dr Bisz Emő
dr Bisz Emőoktató, tréner
“Inspirálódj, tanulj, változtass!” – köszönet a Szervezőknek a kampány megálmodásárt és létrehozásáért és külön köszönet a kifejező jelmondatért.
Hiszek benne, hogy a változást minden ember magánál kezdheti el, és ehhez a belső igényhez legfeljebb eszközöket, környezetet, társakat lehet biztosítani. Így ami nem tanítható még az is tanulható válik – azok számára, akik készek tenni a változásért.
Nagykövetként azon leszek, hogy a természetességet képviseljem és ezen keresztül keressem azokat a kifejezési formákat, módokat és lehetőségeket amik által az emberek természetes valója maguk és a mások számára is láthatóvá válik.
Számomra nagy megtiszteltetés a kampányban részt vállaló többi nővel közös alkotásba kezdeni, azon leszek, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki egymásból.”

dr Bajzik Éva
dr Bajzik Évamozgásrehabilitációs szakorvos, testtudat tréner
Egyszerre vagyok nő és orvos és a kettő nem szétválasztható. Nőként teljesen más szemszögem van az egészséghez, a gyógyításhoz, mint egy férfinek. Nagykövetként szeretném megmutatni, hogy a női szemléletmód, az a fajta hozzáállás, amivel egy nő odaadóan figyelni képes már akár önmagában a gyógyulás lépcsőfoka lehet. Szeretném megmutatni a nőknek, hogy igenis képesek erre a fajta odaadásra és figyelemre akár saját maguk, akár a családjuk akár egymás felé is.
www.drbajzik.hu
Barka Nikoletta
Barka Nikolettasportoló, testnevelő tanár
A mozgás az életünk része. Ám korántsem mindegy, hogy mindezt milyen formában tesszük. Sok évnyi sportolói- és testnevelői tapasztalattal állíthatom, hogy a testünk megismerhető és hogy vannak olyan tényezők, amelyek figyelembevételével a mozgás bárki életében új megvilágításba kerülhet. Ez az üzenetem Inspire Women Nagykövetként minden nő számára!
Csovcsics Kitti
Csovcsics KittiFontanus Business tréner, coach // projektmenedzser, tanácsadó
Felismertem azt a tényt, hogy a nők és a férfiak különböznek egymástól; akármihez kezdek az életben azt nőként teszem.
Sokszor estem abba a hibába például a munkám során, hogy ahelyett, hogy azokat a készségeket, képességeket használtam volna, amelyek természetemből fakadtak, legtöbbször férfi eszközökhöz nyúltam. Úgy véltem hatásosabbak, mások által könnyebben elfogadhatók, egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy ettől szenvedek.
Azóta a természetemet, a nőt kutatom magamban.
A nő minden pillanatban nő, függetlenül attól, hogy a munkahelyén, otthon, vagy a fürdőszobában van, ezt a szemléletet képviselem a kampány nagyköveteként.
Vallyon Nikoletta
Vallyon Nikolettaképzőművész, stylist
Először is szeretnék köszönetet mondani a Szervezőknek a kampány megálmodásáért és létrehozásáért!
Az Inspire Women kampány során abban láttam meg a lehetőséget, hogy mi Nők egyre több értéket és lehetőséget fedezzünk fel egymásban és önmagunkban is. A művészet, az esztétika felől közelítem meg ezt a kérdést és sajnos azt tapasztalom, hogy sokszor erre már nem marad, jut elég figyelem a rohanó hétköznapokban. A szépség az ember, a nő alapvető része, ami által rengeteg érték és lehetőséget kelhet életre. A kampány során is ezért teszek és állok ki és izgatottan várom mit tanulhatunk egymástól!
dr Kincses Adrienn
dr Kincses Adrienninfokommunikációs jogász
dr Kincses Adrienn vagyok jogászként dolgozom és az egyik kiemelt és szeretett területem az infokommunikációs jog és a marketing. A munkám során gyakran felvetődik az a kérdés, hogy a hogyan lehet úgy kommunikálni és megszólítani embereket, hogy a kommunikációt mindenki értse és ne csak értse, hanem meg is érintse. Sokat gondolkodtam azon, hogy mi is az ami az embereket igazából valóban meg tudja érinteni, minden generációhoz egyaránt eljut , annak ellenére hogy a generációk között alapvető különbségek vannak.

Arra jutottam, hogy az alkotás és az egyes alkotások mögött megjelenő értékek, azok, amik az időn túl. a különbségek ellenére is megérintik , megszólítják az embereket legyenek akár idősek, akár fiatalok, hatást váltanak ki. Akkor adódóik is a kérdés, hogy egy ember, egy nő, hogyan is tud, képes alkotni, maradandót , az időn túlmutatót?

Az Inspire Women programban lehetőségem van pár gondolatot, talán meglátást megosztani Veletek arról, hogy a generációs különbségek ellenére hogyan és miként lehet értéket, tudást átadni és közvetíteni azoknak, akik utánunk jönnek, mert maradandót alkotni a mulandó pillanatokból álló időben csak a tudásunk, értékeink átadásával tudunk.együtt…

Büky Anna - Ross Andrea
Büky Anna - Ross Andrea író, újságíró - edző, fitness magyar bajnok, szakoktató
“Az “50-es Nők Együtt” című könyvet azért írtuk meg, hogy bemutassuk, az ötödik X ugyan valóban határkő az ember életében, de semmiképpen nem jelenti azt, hogy az út innentől csak lefelé vezet. 1 millió 619 ezer ember tartozik ebbe a korcsoportba, nők és férfiak, erős és aktív emberek, rengeteg élettapasztalattal. Legfontosabb kérdéseink ma is – éppúgy, mint az elmúlt évtizedekben a folyamatos önvizsgálathoz kapcsolódnak, hol tartunk az életben, mit adunk át az utánunk jövő generációnak és mit tanulhatunk még az előttünk járóktól.
Aki pedig nem csupán a könyvből szeretne tájékozódni, annak meleg szívvel ajánljuk facebook közösségünket is.
https://www.facebook.com/50esnokegyutt/
Nemcsák László
Nemcsák LászlóTájépiítész- és településmérnök
Munkám során azt vettem észre, hogy legtöbben nem vagyunk tisztában a minket érő környezeti hatásoknak, legtöbbször késznek vesszük és nem gondolunk bele, hogy ezt akár alakíthatjuk is. Az alkotás képessége bennünk van, és ebben kiemelt szerepét látom a nőknek legyen szó akár egy otthoni lakókörnyezet vagy kert kialakításáról, esetleg egész települések sorsáról. Férfiak és nők alapvetően különböző módon látjuk a valóságot és hiszek abban, hogy együttműködve sokkal többet tehetünk az élhető környezetünkért és benne a saját magunk fejlődéséért is.
Cseh Viktória
Cseh Viktória
Napjainkban már érezzük a bőrünkön, hogy a Földön megbomlott az egyensúly, és tudjuk, hogy ezt az emberi tevékenység okozta, az a nagy kérdés, hogy hogyan tovább?
Látva a természet pusztulását és a környezeti problémákat, nagy tettvággyal mentem környezetkutatói pályára. A tudomány választ adott a kérdéseim egy részére, vetett fel újakat, de azt láttam, hogy hiába vannak kutatások, globális szinten nincs változás.
Kerestem ennek az okát, és arra jutottam, hogy a tudomány önmagában nem tud segíteni, ha kihagyjuk belőle magunkat. Mi, emberek is a természet részei vagyunk, élő, érző lények, mindannyian hatással vagyunk egymásra, a környezetünkre, és még arra is megvan a lehetőségünk, hogy megértsük a világot, amiben élünk. Ezáltal rajtunk múlik, hogy mit értünk meg a világból, és hogy milyenné tesszük azt: élhetővé vagy pusztulóvá.
A tetteinkkel alakítjuk a világot, és ebben számít egyénileg mindenki, akármilyen kicsinek is látszunk a képletben.
Azt gondolom, hogy a változtatás egyéni szintről tud elindulni, és aztán egymástól tanulva, a tetteken keresztül tudunk összekapcsolódni. Az életért tenni pedig valahol belső késztetése embernek – mondhatni természetes 🙂
Hiszek abban, hogy együtt tudunk változtatni.
Bors Anita
Bors AnitaEffemine - Egyesület a Fiatal Nőkért elnök
Jelenleg a Budapesti Corvinus egyetem végzős hallgatója vagyok és mellette az Effemine-Egyesület a Fiatal Nőkért szervezet elnöke. Az egyesület azért alakult meg évekkel ezelőtt, hogy támogassa a fiatal, egyetemista lányokat a karrierépítésben és a szakmai fejlődésben. A kampány szlogene: ”Inspirálódj, tanulj, változtass” teljes mértékben fedi a mi küldetésünket is. Az előadás sorozataink alkalmával inspirálódunk a már sikereket elért hölgyektől, rendszeres tréningjeink során folyamatosan tanulunk, végső soron pedig az általunk szervezett rendezvényeinkkel igyekszünk változtatni a női karriermenedzsmentről alkotott általános képet, valamint egy támogató közösséget kialakítani.Az elmúlt két évben, amióta tag vagyok az egyesületben, rengeteget fejlődtem szakmailag, de ennél sokkal többet is kaptam. Egy olyan nagyszerű közösség része lettem, ahol igaz barátokra leltem és ahol jó minden együtt töltött idő.
Nagyon örültem a felkérésnek és, hogy az Effemine képviseletében nagykövet lehetek. Azért gondolom, hogy nagyszerű kezdeményezés a kampány, mert a rendezvények során sok szervezet és ember találkozhat egymással, akiknek megegyeznek az értékeik és a céljaik.
Gáspár Dóra
Gáspár DóraMagyar Turiste Egyesület Ellenőrző Bizottságának elnöke
Napjainkban az emberek városokba tömörülve élnek. Külön háztartásokat vezetve, elszeparálva egymástól. Az emberi test azonban a mai napig úgy épül fel, mint akkor, amikor még az erdőben, mezőkön éltünk. Az ember is a természet része. Ha figyeljük őt, nagyon sok mindent megismerhetünk magunkkal kapcsolatban. Mivel a természetben is jelen van a bipolaritás, így arról is rengeteg ismeretet szerezhetünk, hogy milyen is az a női minőség. A legszebb az egészben, hogy ezt nem szükséges tanulni, hiszen minden nőben ott van, és az épített környezettől távol egy erdőben, egy túrán, hátrahagyva a tárgyalótermeket, természetesen ez bukkan felszínre belőlünk. 🙂
Az Inspire Woman Kampány keretein belül arra kaptam lehetőséget, hogy különböző programok keretében megtapasztalhassuk, milyen az, amikor a nők nem egymástól elszeparálva, hanem együtt dolgoznak, megosztva egymással a tapasztalataikat, figyelve egymásra.
Barcsik Zsófia
Barcsik ZsófiaBWN – Business Women’s Network Egyesület elnöke
A támogatás, inspiráció, közösség ereje. Én ebben hiszek.
Támogatni másokat személyes és szakmai kihívásaikban. Inspirálódni személyes utakból, álmokból, sikerekből. Feltöltődni egy jó ügyet szolgálva, egy közösséget építve, a jövőnk alapjainak megágyazva.
8 éve szenvedéllyel gyakorlom az Y generációs nők közösségének alakítását és fejlődését. Mint az Effemine – Egyesület a fiatal nőkért alapító tagja, és mint a Business Women’s Network Egyesület egyik megálmodója és mára elnöke, rendkívül fontosnak tartom a generációk közötti tudásmegosztást.
Véleményem szerint a BWN közössége egy jó példája a tudatos jövő generációjának. Inspirálódik tapasztalt szakemberek és területek megismeréséből, támogatást nyújt a network tagjainak személyes és szakmai témákban, mindezzel hozzájárul a nők társadalmi és gazdasági szerepvállalásának növeléséhez.
Jaksity Kata
Jaksity Kataműsorvezető, modell
Bombera Krisztina
Bombera Krisztinaműsorvezető, író
Dr. Laczkó Sándor
Dr. Laczkó SándorFilozófus, SZTE BTK Filozófia Tanszék
A ki vagyok én? kérdését az ember sokszor teszi fel önmagának, csendesen, a bizonytalanság homályában, amikor végképp problémássá válik létezésének mire-valósága. A kérdés megfogalmazásakor jobbára nem is sejtjük, hogy nem pusztán saját problémánkkal, hanem a filozófia egyik legfontosabb kérdésével szembesülünk. A filozófia fundamentuma ugyanis az önmagunkról való tudás. Az önismeret az a tisztás, ahol – kikerülve az elrejtettségből – nyíltan annak mutatkozom és látszom, ami, és aki vagyok és lehetek. Megismerni önmagamat annyi, mint közel kerülni magamhoz, s ennek mindig itt van az ideje, sohase lehet idejétmúlt. De vajon nyugtalan korunkban releváns tudás, érvényes gondolkodásmód, versenyképes eszköz lehet-e az önismeret, amivel a filozófus házal? A késő modern kor esendő embere a maga teremtette valóság illékonysága miatt különösen sérülékeny és vágyik önnön személyiségének pontos megformálására, a világban való eligazodás bizonyosságára és stabil önképre. S ha a filozófia valóban önmagunk megértésére irányul, akkor segítheti mindezeket. A filozófia, mint önismeret, mint lélekgondozás és mint beszélgetés korunk embere számára is tartogat lehetőségeket. A filozófia ugyanis ott van a hétköznapokban, jelen van minden beszélgetésben és életproblémában, elrejtett vagy éppen felszínre törő kérdésben és dilemmában. Az önismeret pedig az önmagunkkal és másokkal folytatott diskurzus során formálódik. S ha a 21. század emberének illúzióktól és hamisságoktól mentes kritikai szemléletre, gondolati támpontokra, pontos beszédmódra, és tisztázó beszélgetésekre van szüksége, akkor ebben a filozófia lehet (újra) az illetékes és a filozófus a valódi partner.
Kissné dr Novák Éva
Kissné dr Novák Évaa Szegedi Tudományegyetem egyetemi docense
Dineva Adrienn
Dineva Adriennaz Óbudai Egyetem adjunktusa
Az automatizálás, robotok, virtuális valóság és a mesterséges intelligencia egyre erőteljesebben a mindennapi életünk részévé válik. A korszerű technológiák mindjobban kiváltják az emberi munkát, ezáltal javítva a minőségen és csökkentve a hibák számát. A gyorsan fejlődő eszközök és alkalmazások digitális világában a tanulás felöleli az egyén teljes élettartamát és a természettudományos, illetve műszaki műveltség a fejlődés és modernizáció elengedhetetlen velejárója. A digitalizáció és automatizáció a foglalkozások körébe újabb lehetőségeket hoz, ennek következtében az emberek kevésbé megszokott és szerteágazóbb szerepeket tölthetnek be. A jövő hivatásai eltérő képességeket fognak igényelni, ezért a kreativitásra és az innováció ösztönzésére kiemelt figyelmet kell fordítanunk, hogy kezelni tudjuk a jövő kihívásait és biztosítsuk a hosszútávú foglalkoztathatóságot, amely szintén az egész életen át tartó tanulás bázisán képzelhető el.
Balanyi Bibiánaa Mensa International elnöke, szak- és műfordító, a Mensa HungarIQa Egyesület tagja
http://www.bibiana.hu/